Николай Събев: Заедно да стигнем до решения
Секция: ПОЛИТИКА
16 Април 2022 20:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Събев: Заедно да стигнем до решения

/КРОСС/ „Продължаваме промяната" е истинска партия. Това е сбор от хора, които имат общ интерес. Искаме да си подредим държавата, всичко да е добре уредено и хората да са щастливи. Това каза Николай Събев - министър на транспорта, член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната", в предаването „Говори сега" по БНТ.

По думите му учредяването й като „облачна" партия е символ на това, че живеем в ХХІ век и трябва да използваме предимствата му.

Събев заяви, че управляващата четворна коалиция е истинска, защото всяка една от партиите в нея има собствено лице, ясна програма и дефинирани принципи. „Всеки един от нас се опитва да защитава лицето и принципите си в рамките на едно общо коалиционно споразумение. Очевидно доста от нещата не са вписани в коалиционното споразумение и очевидно, че някои от нещата, които са написани, със сигурност има нужда да бъдат преразгледани от коалиционните партньори. Ще минаваме през дискусии, през много трудни моменти, невинаги има готови решения и ние трябва заедно да стигнем до тези решения, но не е ли в това същността на една демокрация", коментира той търканията между партньорите.

Той коментира и операцията по извеждането на българските моряци от „Царевна" като заяви, че координацията между българските власти, украинските и руските са били съгласувани. С кораба „Рожен" ситуацията не е толкова притеснителна.

Забраната за акостиране на руски кораби по европейските пристанища влиза в сила от днес. Доставките на нефт за България, идващи от Русия, са подсигурени, заяви министър Събев. „Това е предмет на външнотърговската дейност на предприятията и те са се съобразили с тази разпоредба. От нея са изключени корабите, които са свързани с доставките на енергоносители за България. Ние поискахме това изключение за България от ЕК", поясни министър Събев.