Бялото зеле предпазва от рак
Секция: Здраве
17 Април 2022 15:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бялото зеле предпазва от рак

/КРОСС/ Бялото зеле със сигурност присъства в кухнята на всяка домакиня.

Специалистите твърдят, че редовната консумация на този зеленчук предпазва от рак и забавя стареенето.

Наричат още този зеленчук "кралят на градината". И то с право, защото е много здравословен, пълен е с витамини и минерали, а също така е много вкусно.

Бялото зеле има много полезни свойства. Този уникален продукт е в състояние да поддържа имунитета ни за дълго време. Съдържанието на аскорбинова киселина в него предпазва от злокачествени тумори.

Честата консумация на зеле подобрява здравето, помага за елиминирането на токсините и дори забавя стареенето на организма, според китайското издание Sina.

Съдържащите се в зелето органични киселини и фибри имат положителен ефект върху стомашно-чревния тракт - повишават производството на ензими и изхвърлят застоялата жлъчка. Фибрите също така регулират нивата на холестерола, а калият, който е в изобилие в зелето, нормализира работата на сърцето.