Lincoln Star Concept – това е бъдещето на марката (Видео)
Секция: Автомобили
22 Април 2022 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Lincoln Star Concept – това е бъдещето на марката (Видео)

/КРОСС/ Lincoln представи концепция за безпилотен електрически кросовър сочеща бъдещата посока на развитие на марката с електрическия шоуавтомобил Star. Външният и вътрешен вид на тази шоу кола е разработен от екип, ръководен от главния дизайнер на Ford Антъни Ло.

Дизайнът на новостта се определя като следващ етап от развитието на корпоративния стил на Quiet Flight. Lincoln Star има опростени линии на тялото и минималистичен интериор. Но основната му характеристика е изобилието от осветление. Звездата е с осветени арки на колелата, контур на покрива, седалки, врати и почти всички декоративни елементи.

Шоу автомобилът е изграден върху нова електрическа платформа, която позволява проектирането на модели със задно или задвижване на всички колела и автономни системи за управление. Присъствието им се посочва от волана, който се крие в предния панел и възможноста предните седалки да се завъртат на 180 градуса. На втория ред има столове с прибиращи се поставки за крака с прибиращи се чекмеджета за съхранение.

Също така в задната част на кабината има отделни дисплеи за пътниците и ниша за охлаждане на напитки. Управлението е оставено на волана и малък централен дисплей. Целият преден панел е зает от голям извит дисплей, който показва цялата основна информация.

Достъпът до салона се отваря от широки люлеещи се врати без средна колонка. Линкълн подхожда към въпроса за багажа по оригинален начин. Освен традиционното задно багажно отделение, в концепцията има и предно. Намира се под капака, който се отваря вертикално нагоре. Долната секция с псевдорадиаторна решетка се плъзга напред като обикновено чекмедже в килер. Задният капак на багажното отделение се отваря като при стандартен автомобил. Долната част се спуска надолу и се трансформира в "пейка".

Друга „характеристика“ на концепцията е системата Rejuvenation moods („Настроение на подмладяване“), която „настройва“ автомобила в зависимост от времето на деня: автоматично променя нивото на осветление, звук и миризма в купето. Има общо три режима: Coastal Morning („крайбрежно утро“), Mindful Vitality („жизнена сила“) и Evening Chill („вечерна прохлада“).

До 2026 г. Lincoln планира да пусне четири нови електрически превозни средства. Всички те ще получат "звездни" имена. Първият сериен електрически кросовър ще бъде представен в края на 2022 г. По предварителни данни това ще бъде луксозна версия на Ford Mustang Mach-E. Що се отнася до Lincoln Star, той няма да влезе в серия, но някои решения от шоу автомобила ще бъдат приложени в новите автомобили на марката.