ЦСКА-София излиза за честта си срещу хегемона Лудогорец
Секция: СПОРТ
30 Април 2022 12:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦСКА-София излиза за честта си срещу хегемона Лудогорец

/КРОСС/ Отборът на ЦСКА-София гостува на шампиона Лудогорец в един от най-интересните сблъсъци от програмата на днешния плейофен кръг в efbet Лига. Двубоят е от 20,00 часа на стадиона в Разград и в него гостите ще се опитат да защитят честта си.

"Червените" бяха претендент за трофея, но след слаб пролетен полусезон изпуснаха шанса си и сега са насочили усилията си към спечелване на Купата на България, където съперник във финала ще им бъде Левски. ЦСКА - София излиза с доста осакатен състав. Новият треньор Алън Пардю няма да разчита на почти цял отбор футболисти заради травми и наказания. Извън сметките му са играчи като Юрген Матей, Федерико Варела, Бисмарк Чарлс и Ахмед Ахмедов, които се възстановяват.

С наказания са Иван Турицов, Жеферсон, Амос Юга, Тибо Вион и Греъм Гери. Пардю не е избистрил състава си, но сигурните имена в него са вратарят Евтимов, Дончев, Кох, Мазику, Мухар и Кайседо. Отборът на Лудогорец, който спечели титлата за 11-и пореден път, излиза с най-доброто срещу основния си дразнител в шампионата.

Треньорът Анте Шимунджа ще заложи на обичайните титуляри, а експериментите ще бъдат оставени за следващите двубои. На вратата ще застане Серджио Падт, а пред него в отбрана ще действат Недялков, Карничник и Вердон. По лявото крило ще връхлита Кирил Десподов. Няма да е изненада, ако атаката бъде водена от Матиас Тисера вместо Пиерос Сотириу.

Двубоят има повече значение за гостите, които не са си осигурили второто място в класирането, като разликата с третия Ботев (Пловдив) е само 4 точки. Със сигурност ни очаква интересен двубой, изпълнен с обичайното напрежение при сблъсъците между тези два съперника. Вероятни състави: Лудогорец: Падт, Карничник, Терзиев, Вердон, Недялков, Шоу, Сантана, Текпетей, Янков, Десподов, Тисера. ЦСКА - София: Евтимов, Мазику, Петров, Кох, Дончев, Лам, Мухар, Вилдсхут, Йомов, Бай, Кайседо.