Продават имение от филма „Белязания“ за $40 млн.
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Май 2022 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продават имение от филма „Белязания“ за $40 млн.

/КРОСС/ Имението, в което героят на Ал Пачино от филма “Белязания” живее, преди да бъде убит, e обявено за продажба с цена от 39,99 млн. долара, пише “Уолстрийт Джърнъл”. Къщата, известна като “El Fureidis” или “Малък Рай,” е разположена в имот от 10 акра в Монтесито, Калифорния и се появява в заснетия през 1983 г. филм, съобщи „Труд бг“.

Във филма снимат само външната част на къщата, а сцените вътре са заснети на друго място. Къщата с четири спални е проектирана в началото на 20 век от Бертрам Гудхю за Джеймс Уолдрон Гилеспи - заможен нюйоркчанин, пише изданието.

В имението има две малки вили за гости с още три спални.

Имотът беше продаден за последно през 2015 г. на цена от 12,26 млн. долара на живеещия в Хюстън бизнесмен Прадийп Йохан Гупта, главен изпълнителен директор на IQ Holdings. Гупта разказва пред “Уолстрийт Джърнъл”, че отвътре “El Fureidis” няма нищо общо с това, което зрителите са видели във филма. Цените на пазара на имоти в Монтесито се покачват още отпреди пандемията. Сред закупилите наскоро имоти в района е бившият главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмид, който придоби с имение за 30,8 млн. долара.