Иванов: Решаването на важните задачи пред страната ни, не може без Вашата активна и енергична роля
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Май 2022 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иванов: Решаването на важните задачи пред страната ни, не може без Вашата активна и енергична роля

/КРОСС/ „Днес, когато целият потенциал на отрасъла е максимално мобилизиран за изпълнение на европейските изисквания, не бихме могли само ние, които се занимаваме с управлението на България, да решим важните задачи пред страната ни, без Вашата активна и енергична роля. Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов по време връчването на дипломите за придобиване на академични длъжности, научни степени и дипломите за висше образование на випуск 2021/2022 г. на Лесотехническия университет. Той подчерта, че усилията за европейското настояще и бъдеще на нашата страна не би трябвало да бъдат единствено усилия на държавните институции.

Аграрният министър коментира, че успехите на всички Вас - преподаватели и студенти от Лесотехническия университет, са постигнати с много труд, амбиция и желание. По думите му те са и доказателство за усилията Ви да съхраните дългогодишните традиции в българския аграрен сектор и селско стопанство и вярвам, че страната ни ще остане желано и предпочитано място за бъдещото Ви професионално развитие. Уверен съм, че със знанията и познанията си ще продължавате да превръщате България във все по- конкурентоспособна и модерно развиваща се европейска страна“, посочи д-р Иванов.  

В заключение министърът поздрави студентите, с успешното завършване и допълни, че бъдещето е в ръцете на младите и образовани хора, които с ново, алтернативно мислене и подход ще можете да приложите най-новите европейски практики в своята работа. „Бъдете уверени, че можете да превърнете образованието си в кауза, която да Ви носи удовлетворение и успех“, каза министър Иванов.