Каримански: Не можем да намаляваме ДДС на калпак
Секция: ПОЛИТИКА
30 Май 2022 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каримански: Не можем да намаляваме ДДС на калпак

/КРОСС/  Проектът на българския вариант на закона „Магнитски“ е написан концентрирано да се дадат правомощия в ръцете на хора, които дори не са част от съдебната система, а да имат възможност да размятат бухалка, каквато ние и сега искаме да закрием. Другото, което ме притеснява, е, че това е проект, който не е подписан от никой дори като съставител. Това каза в председателят на бюджетната комисия в НС и депутат от „Има такъв народ“ Любомир Каримански в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Вицепремиерът и министър на финансите е участвал в една от работните групи по изготвянето на текстовете, отбеляза той. По думите му е била сформирана работна група от експерти от БНБ и МВнР, които потвърдили, че изтеклите текстове били почти едно към едно с обсъжданите в групата.

Ако се натрупа критична маса на неспазване на коалиционното споразумение, ИТН ще „Има такъв народ“ ще напусне коалицията ако се натрупа критична маса от неспазване на коалиционното споразумение. Такава е започнала да се натрупва, заяви Каримански. Ако има решение по отношение на РСМ, което не съвпада с коалиционното споразумение, би било критичната точка, заяви Любомир Каримански.

Една от темите, по която има публичен спор в рамките на управляващото мнозинство, е дебата за Република Северна Македония. Според депутата от ИТН натискът отвън ще продължава да се засилва, а в края на юни очаква той да е най-висок. По думите му ако не се подобри диалогът вътре в коалицията и управляващите не съумеят да разговарят с аргументи, управлението ще стане „леко авторитарно“. „През последните два месеца беше най-важният момент, в който да съчетаем мерки с реформи. Не мисля, че се случи – пропуснахме този шанс”, каза бившият кандидат за управител на БНБ.