Мъж преби жена си в Монтана, счупил й 17 ребра
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Май 2022 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж преби жена си в Монтана, счупил й 17 ребра

/КРОСС/ Жесток побой на жена в Монтана. Извършителят е мъж, с когото тя живеела на семейни начала. Жертвата на домашно насилие е с множество счупвания и кръвоизлив на бял дроб. Битата жена се казва Илияна, тя е на 45 години, а насилникът – на 51.

„Той постоянно е в конфликт с мен и с други хора. Като реши, прави каквото си иска. Беше и пиян”, разказва жертвата на побой. Мъжът, с когото живеела, се ядосал, че я нямало няколко часа вкъщи, наредил й да легне на земята в гаража и започнал да я бие с твърд предмет. Заплашил я, че ще я удави в язовира.

Д-р Красимир Каменов е началник на отделението по Хирургия към МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – Монтана. Той разказа пред камерата на NOVA, че битата жена е била приета в болницата с черепно-мозъчна травма, много тежка гръдна травма, тежка кръвозагуба. Лекарите я оперирали по спешност. По думите на д-р Каменов, ако жертвата на домашно насилие била държана по-дълго време в дома си, за живота й щяло да има сериозна опасност, защото кръвта, която е загубила в следствие на побоя, била около литър и половина. Тя имала общо 17 счупени ребра – 9 от едната страна и 8 от другата.

Насилникът е задържан за 24 часа и след това е бил освободен. По случая е образувано досъдебно производство.