Константинова: Извинявам се на всички, които са се почуствали засегнати от думите ми
Секция: ПОЛИТИКА
02 Юни 2022 14:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Константинова: Извинявам се на всички, които са се почуствали засегнати от думите ми

/КРОСС/ "Искам да се извиня на онези български граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел". Това обяви вицепремиерът Калина Константинова по време на изслушването ѝ в парламента относно прекратяването на кампанията за преместване на украинските бежанци от хотелите по Черноморието в държавни почивни бази в страната.

Константинова посочи пред депутатите, че най-важното и най-трудното нещо, което са постигнали е, че всички тези десетки хиляди хора да имат осигурен покрив над главата си. Тя благодари на екипа на Кризисния щаб и на всички институции за усилията и посветеността през последните месеци.

„Този екип ми дава възможността да застана пред вас и да заявя: Справихме се с предизвикателство, което България никога не е срещала. Нито за секунда не позволихме дори да се доближим до тежка хуманитарна криза и хора на улицата, а рискът от това беше огромен”, каза Константинова.

„В днешния ден, когато почитаме паметта на Ботев и загиналите за свободата на България, повече от всякога е важно да си припомним, че делата говорят повече от думите”, каза тя.

„Истината е, че България предостави най-добрата и качествена грижа. Навсякъде, във всяка друга държава те са в палаткови лагери. Тук тази глъка въздух, която им дадохме през програмата за хотелиерите освен, че предостави най-качествената грижа в Европа помогна и за тяхната интеграция”, категорична беше Калина Константинов

От местата си в зала депутатите от ГЕРБ, по чието искане вицепремиерът се яви на изслушване в пленарната зала, вдигнаха листове с надпис "оставка". Заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов отправи молба към тях с думите:"Колеги, разбрахме посланието. Моля свалете листовете! Не сме на футболен мач!".

От парламентарната трибуна тя даде обяснение за решението за прекратяване на плана за преместването на бежанци от Украйна в държавни бази във вътрешността на страната.