Предстоящи събития в страната на 8 юни 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
08 Юни 2022 07:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 8 юни 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 10.00 часа Министерският съвет ще проведе редовно заседание

 

***

София.

От 10.00 часа в сградата на Министерството на икономиката и индустрията на ул. Славянска 8 ще се проведе пресконференция на ръководствата на „Държавна Консолидационна Компания“ ЕАД и „Кинтекс“ ЕАД ще дадат съвместна пресконференция

 

***

София.

От 11,30 часа, в зала 702 в АПИ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев ще подпише договорите за проектиране и строителство и за строителен надзор на тунела под Шипка.

 

***

София.

От 13.00 часа в централата на ПП АБВ на улица „Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция на тема: Оценка за актуализацията на държавния бюджет.

 

***

София.

От 14.00 часа в Министерство на околната среда и водите ще се проведе пресконференция по актуални теми:

–Националният доклад за състоянието и опазването на околната среда;

–Наказателните процедури на ЕК срещу България в сферата на околната среда;

–Проблемът с инвазивните видове и мерки за предотвратяването му.

 

***

София.

От 16.00 часа в Шератон София Хотел Балкан, зала Средец ще бъде открита конференцията „Три морета: иновации и енергийна сигурност”

 

***

София.

От 17.30 ч. в Централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде открита изложба на гравюри: „Образът на Дон Кихот през вековете“ – издания от фонда на Националната библиотека.

 

***

Варна.

От 9.30 часа в Областна администрация Варна ще се състои брифинг на областния управител Благомир Коцев

 

***

Варна.

От 15.30 часа във фоайето пред зала "Варна". на посещение в Община Варна ще бъде посланикът на Кралство Дания в Република България Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен. За медиите е предвидено изявление след срещата.

 

***

Варна.

От 18.00 часа в Градската художествена галерия – Варна ще бъде открита Юбилейна изложба на Маргарита Денева

 

***

Варна.

От 18,30 часа в Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие международна сборна изложба-графика „60х60 – Търсещият ум“. Изложбата е пътуващ проект на белгийската графична галерия “Epreuve d’artiste” и включва творби на 90 автори от 35 страни от целия свят, всички изпълнени в класическите техники на дълбокия печат, в кръгла форма с диаметър 12 см. До този момент изложбата е посетила повече от 20 града в Европа, Азия и Северна Америка, а Варна е поредната ѝ спирка.

 

***

Кубратово.

От 9.00 часа по повод Световния ден на океаните на 8 юни екип от Министерството на околната среда и водите и четвъртокласници от 120 ОУ „Георги Раковски“ ще посетят пречиствателната станция за отпадни води в Кубратово, съобщиха от министерството.

Обиколката ще започне в 9.00 часа и ще продължи до 10.30 часа.

 

***

Мездра.

От 17.30 часа в заседателната зала на Община Мездра ще се проведе дискусия "Какво е да си българин в днешна Македония?" Гост ще бъде Петър Колев - етнически българин, председател на „Граждански демократичен съюз“ в Република Северна Македония.

 

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се състои Годишен концерт на учениците на Нина Димитрова от НУМСИ „Христина Морфова”.

 

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център „Стара Загора“ ще се проведе благотворителен концерт на ДЮССИ „Алегра“ – Стара Загора

 

***

Шумен.

От 9.30 часа в зала „Тича“ на хотел „Шумен“XVI ще стартира Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества ще се проведе от 8 до 10 юни в Шумен. Събитието се организира от Община Шумен и Общинския съвет по наркотични вещества със съдействието на Секретариата на Националния съвет по наркотични вещества и Националния център по обществено здраве и анализи.