Василев: Слави Трифонов е предубеден и с предубеждение не може да се спори
Секция: Анализи
08 Юни 2022 16:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Василев: Слави Трифонов е предубеден и с предубеждение не може да се спори

/КРОСС/ "Тази коалиция беше трудно сформирана от партии, които са много различни по своята същност - и като разбиране за икономика, и като разбиране за социална политика. Имаше едно разбиране в основата на формирането на коалицията и това разбиране беше, че ще се сложи край на кражбите и, че парите на българите ще бъдат разходвани прозрачно, целесъобразно и законосъобразно. Нашата червена линия е да не допуснем кражби, днес сме тук точно заради тази червена линия", заяви на пресконференцията на "Продължаваме промяната" вицепремирът и министър на финансите Асен Василев.

По думите му може да има различия какво е най-добре да се направи, как е най-добре да бъдат подпомогнати българските граждани и българските фирми, как е най-целесъобразно да се разходва ресурсът, който държавата събира от гражданите, но не може да има различния по това, че не трябва да се допускат кражби и по това, че трябва да се упражнява ефективен контрол върху всеки лев държавна пара.

"Няма как да допуснем обществени поръчки, които не са на най-ниска цена, а съдържат компонент есе колко добре пълним дупки. Това се правеше в едно друго управление, няма да се прави в нашето управление. Слави Трифонов е предубеден и с предубеждение не може да се спори", допълни Асен Василев.