Предстоящи събития в страната на 27 юни 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
27 Юни 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 27 юни 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 10.00 часа в Дома на Евроша ще се проведе дискусията „Европейски мерки в защита на българския потребител“.

 

***

София.

От 10.00 часа в заседателната зала на хотел „Грами“ ще бъде открита конференция посветена на пътната безопасност

 

***

София.

От 10.00 часа в София Хотел Балкан ще бъде открит форумът „На следващия ден“.

 

***

София.

От 11.30 часа в аулата на Академията на МВР ще се състои публична лекция на министър Бойко Рашков

 

***

София.

От 14.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция организирана от БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ЗЪБОТЕХНИЦИТЕ /БАЗ/. На пресконференцията представителите на БАЗ ще представят на позицията си по темата и ще посочат начините за решаване на проблема.

 

***

София.

От 17:30 часа в зала №1,ет.2 на Столична община, ул. "Московска" №33 ще се проведе пресконференция във връзка с Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“.

 

***

София.

От 18.00 часа в кино Влайкова ще се състои откриване на документална изложба „Аз ще посветя себе си на българина и българското“, реализирана от Столична библиотека, и прожекция на емблематичната телевизионна екранизация на пиесата „Вампир“ на Антон Страшимиров.Столична библиотека и читалище „Антон Страшимиров“ отбелязват съвместно 150-годишнината от рождението на големия български писател Антон Страшимиров.

 

***

София.

От 18.00 часа в кино „Одеон“ ще се проведе вечер, посветена на българското документално кино. Тя ще включва представяне на новата книга на Теодора Стоилова-Дончева и връчването на ежегодната награда на Института за изследване на изкуствата на БАН „Съживеното наследство“.

 

***

София.

От 20.00 часа на откритата сцена Арена София, Колодрум Сердика, „Копаница-тропаница“, най-обичаният проект на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов, излиза на открита сцена, за да срещне фолклорните танцови клубове с всички, които обичат българските ритми.

 

***

Бургас.

От 17.30 часа в Културен център „Морско казино“, Приморски парк, Зала „Георги Баев“ ще се

проведе събитие на тема „Новият подход в регионалното и трансграничното развитие 2021-2027 г.“ - представяне и обсъждане на инструменти за подкрепа през програмен период 2021-2027 г.

В събитието ще вземат участие Деляна Иванова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., както и Димитър Николов, кмет на Община Бургас, представители на местните власти, институции, бизнес и гражданското общество от област Бургас.

 

***

Бургас.

От 19.00 часа в зрителната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека на ул. „Оборище” № 49-51 един от най-четените и превеждани съвременни български писатели – Георги Господинов ще представи творчеството си в Бургас

 

***

Варна.

От 10.00 часа в зала “Варна”, Община Варна ще се проведе пресконференция по повод новото работно време на “синята зона”

 

***

Варна.

От 11.00 часа в Радио „Варна“ ще се проведе пресконференция, посветена на Седмицата на водното спасяване. По време на пресконфрецията ще бъдат представени актуални данни за водноспасителната дейност и акценти от програмата на събитията от Седмицата на водното спасяване.

 

***

Варна.

От 14.00 часа в централата на Градската организация на БСП във Варна на ул. „Македония“ №33 ще се състои пресконференция на БСП. Ще присъстват председателят на парламентарната комисия по транспорт и съобщения в 47-то Народно събрание Борислав Гуцанов, градският председател на БСП във Варна г-н Павел Раличков и общинските съветници от групата на левицата в ОбС – Варна.

 

 

***

Видин.

От 13.30 часа в Конферентния център на Областна администрация Видин ще бъде прожектиран късометражния образователен филм: „Твоите най-важни права и отговорности като дете“. Той е съвместен продукт на Административен съд-Видин, Окръжен съд-Видин, Районен съд-Кула и Районен съд-Белоградчик и е във връзка с Образователна програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие.

 

***

Добрич.

От 14.00 часа в Голямата заседателна зала на Община град Добрич ще бъдат наградени победителите от отделните спортове по училища от общинския етап на Ученическите игри за учебната 2021/2022 г.

 

***

Стара Загора.

От 12.00 часа, в зала 203 на Община Стара Загора ще се състои пресконференция на председателя на Общинския съвет Мария Динева. Темата е предстоящото редовно заседание на съветниците.

 

***

Търговище.

От 17.00 ч., в зала 74 на Община Търговище ще се състои публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета и сметките за средства от Европейския съюз за 2021 г. Отчетът ще бъде представен от зам.-кмета Валентин Велчев. Ще бъде поставен и въпросът за закупуване на лизинг на техника за общинските предприятия БКС и "Детско и ученическо хранене".

 

***

Шумен.

От 14.00 часа, в конферентната зала на хотел Контеса „Водоснабдяване и канализация - Шумен“ ООД организира встъпителна пресконференция по проект BG16M1OP002-1.016-0012-C01 „Интегриран проект за подобряване на водния сектор на обособена територия обслужвана от ВиК Шумен“ по Програма „Околна среда“ 2014-2020 г.“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България.