Мъж от Берковица влезе в болница след арест
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2022 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж от Берковица влезе в болница след арест

/КРОСС/ Мъж от Монтана е в тежко състояние, след като е бил в полицейския арест в Берковица. Близките на пострадалия твърдят, че е упражнено полицейско насилие.

Състоянието на пострадалия е стабилизирано. Случаят е от миналата сряда вечерта, когато на площада в Берковица се движели два мъже във видимо нетрезво състояние. Двамата мъже са отведени претърсени от полицията в местното районно управление.

У 42-годишния мъж полицаите открили 2 грама суха зелена тревиста маса. Той ударил един от полицаите в лицето и в областта на дясната ръка, заради което е задържан за 24 часа.

Според версията на полицията по-късно през нощта мъжът станал от леглото, впоследствие паднал върху маса няколко пъти, като така се самонаранил. Пострадалият е транспортиран в болницата в Монтана без опасност за живота.

В болницата обаче казват, че мъжът е приет в тежко състояние. Опериращият лекар не се ангажира за причината.

"Черепно-мозъчна травма с разкъсано нараняване на лицето и гръдна травма с хематом. Опериран е по спешност. Състоянието му беше доста тежко. В момента е в реанимация", каза д-р Красимир Каменов, началник на хирургично отделение в МБАЛ "Монтана".

"Полицаите оставят брат ми в районното управление. Часове по-късно той се събужда целия в локва кръв, с с две счупени ребра, с множество аркади по главата, с мозъчно сътресение и много лошо състояние", обясни Добромир Никифоров, брат на пострадалия.

Мъжът още не е прегледан от съдебен лекар, все още няма становище от съдебна медицина какво е реалното му състояние, казва друг от близките.

По случая са образувани две досъдебни производства - за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител и за притежание на наркотици. Образувана е и вътрешна проверка със заповед на началника на РУ - Берковица, като е уведомена и районната прокуратура в Монтана.