Опасно горещо време през почивните дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юли 2022 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опасно горещо време през почивните дни

/КРОСС/ Днес максималните температури слабо ще се повишат и ще са от 27° до 33°, по Черноморието - между 24° и 27° . Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-североизток. В следобедните часове ще преобладава слънчево време, с малка вероятност за локални превалявания.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо, а утре отново ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Югоизточна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури още ще се повишат и в повечето райони ще са между 30° и 35°, в София - около 30°.

С все по-горещото и все така почти безвалежно време в сряда районите с екстремален риск, областите в червено, рязко се увеличават.

Слънчево ще се задържи и по Черноморието, но малко по-прохладно с максимални температури между 25° и 28°. Ще духа слаб, по южното крайбрежие - умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще остане около 2-3 бала, а температурата на морската вода е от 23 до 26°.

По-често слънчево ще бъде времето и в планините, с незначителна купеста облачност през втората половина на деня. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от североизток. Максималните температури в курортите ще са от 21° до 28°.

Времето в Европа. След рекордно високите температури на Британските острови и във Франция днес, утре там ще вали и съществено ще захладнее, а горещата вълна ще обхване Пиринеите и страните от централните части от континента. Ще продължи повишението на температурите и на Балканите, по-съществено все още в западните райони от полуострова.

И у нас, през следващите дни, ще бъде все по-горещо. Ще преобладава слънчево време с малка вероятност за следобедни превалявания, а в източните райони от страната и по Черноморието ще остане ветровито.