Опасно горещо в много райони от страната днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2022 08:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опасно горещо в много райони от страната днес

/КРОСС/ Температурите ще продължат да се повишават и максималните в повечето райони ще бъдат между 32 и 37 градуса, в София - около 32°.

Ще бъде слънчево, след обяд главно над планините с незначителна купеста облачност. В по-голямата част от страната ще остане почти тихо. В източните райони ще духа умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, след обяд - умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

До края на тази и в началото на следващата седмица времето ще бъде слънчево и горещо с максимални температури в повечето райони между 34 и 39 градуса. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове в неделя и понеделник, когато на изолирани места, главно в планините и източните райони, е възможно да превали слаб краткотраен дъжд и да прегърми.

През повечето дни в много райони ще е почти тихо. По Черноморието ще духа слаб, след обяд - умерен изток-североизточен вятър. В неделя вятърът за кратко ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина - временно до умерен.

В началото на другата седмица температурите временно ще са малко по-ниски в сравнение с предишните дни, но ще останат над климатичните норми за втората половина от юли.