Прокуратурата във Враца с подробности за убийството на 61-годишен мъж по особено жесток начин
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2022 19:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата във Враца с подробности за убийството на 61-годишен мъж по особено жесток начин

/КРОСС/ От Окръжната прокуратура във Враца разкриха детайлности за убийството на 61-годишен мъж по изключително нечовечен метод в град Мизия, оповестява " Нова телевизия ".

Според държавното обвиняване в деня на гибелта си убитият бил помолен от 20-годишен мъж да го закара до град Оряхово. По време на пътуването сред двамата поражда скандал.

Младият мъж, който към този момент е арестуван, стартира да удря лидера в главата, настояват от прокуратурата.  „След това съумява да спре автомобила, смъква жертвата и не престава да нанася удари в главата му и да скача върху тялото му. Дори откакто усетил, че лицето е бездиханно, нападателят траял да скача върху него. След това младият мъж избягал от местопроизшествието, само че по-късно се върнал, с цел да прикрие следите си”, сподели зам.-окръжният прокурор на Враца Елена Станева.

По думите й има задоволително събрани доказателства, с цел да бъде повдигнато обвиняване за ликвидиране, породено по изключително нечовечен метод. Предвиденото наказване по Наказателен кодекс е сред 5 и 15 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Извършителят не е осъждан, само че е престъпно проявен. Има данни, че е употребявал опиати,  дори и часове преди осъществяването на действието, оповестиха още от прокуратурата. "Първоначално арестуваният не е споделил, че е направил ликвидиране. Казал е, че има мъртвец. Пътувал е, на индивида му е призляло. Уплашил се и го извел отвън колата", уточни шефът на ОД на МЕР-Враца Цветко Нинов.  Мярката за неотклонение на обвинения ще бъде удължена до 72 часа.