Кирил Добрев: БСП е пред голяма дилема
Секция: ПОЛИТИКА
30 Юли 2022 12:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Добрев:  БСП е пред голяма дилема

/КРОСС/ БСП е пред голяма дилема. Тя трябва да даде отговор на най-важния въпрос - дали сме създадени да бъдем голяма, масова партия, след която да вървят стотици хиляди, или сме просто патерица на новосъздадени политически проекти. Когато намерим отговор на този въпрос, тогава ще ни бъде ясно каква е и целта. Това каза Кирил Добрев в интервю за „Събуди се" по Нова телевизия.

От 900 000 гласа БСП е паднала на 280 000, подчерта той. „В момента ние сме партията, която ни избира някой, за да може да състави правителство. Обикновено тези разговори ги е водила БСП. Тя затова е създадена", коментира още той.

На Бузлуджа Добрев очаква отговори на много въпроси, сред които най-важните са защо левицата е участвала в дясно управление и защо договорът с „Газпром" е бил прекратен. „На тази поляна всички обичат Русия, а ние участвахме в правителство, което прекрати договори с „Газпром", поясни той.

Добрев подчерта, че преди шест месеца е бил критикуван за това, че не е бил съгласен БСП да участва с министри в кабинета „Петков". Днес на такова мнение са повече от 3/4 от българските социалисти. „Ние се прегърнахме със своите идеологически врагове и изгубихме идентичността си", смята Добрев.

По думите му всеки път, когато БСП е посягала на президентската институция, е губела от своята подкрепа. „Всичко е свързано с дясното минало на лидера на тази партия. БСП има нужда от нов лидер, но след изборите. Новият период за БСП ще настъпи след това", каза още Добрев.