Даниел Митов: Таван за цените на горивата е следващ приоритет, според ГЕРБ
Секция: ПОЛИТИКА
31 Юли 2022 20:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Даниел Митов: Таван за цените на горивата е следващ приоритет, според ГЕРБ

/КРОСС/ Приоритети пред българското общество са да се сключат дългосрочни договори с ясни, прозрачни търгове за доставки на газ, различен от руския. Ние говорим за законодателство, което да ни откъсне изцяло, на 100% от зависимостта от руски газ, защото тази зависимост е проблемна. Това каза депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в предаването „Говори сега" по БНТ.

Освен това трябва да разработваме и собствените си находища, включително и тези на шистов газ.Построяването на нови атомни мощности също трябва да е сред темите на следващото правителство. Ядреното гориво също трябва да бъде диверсифицирано.

Таван за цените на горивата е следващ приоритет, според ГЕРБ. 2,70 лева е максималната цена, която може да струва горивото в момента, посочи Митов.Като приоритет той посочи и закупуването на третата партида на изтребители F-16.

Еврозоната също е сред приоритетите за партията.Приоритет трябва да бъде и съдебната реформа, допълни Митов.ГЕРБ е готов да разговаря с всички партии, които застават зад този дневен ред, и да работи заедно с тях за изпълняването им, заяви Даниел Митов.

Той заяви, че очаква от служебния кабинет да се държи като такъв, а не да се опитва да влияе върху изборите и да се меси в сфери, в които не може да поема дългосрочни ангажименти, подобно на последните два.