Гроздан Караджов: Служебното правителство е в капан
Секция: ПОЛИТИКА
31 Юли 2022 20:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Гроздан Караджов: Служебното правителство е в капан

/КРОСС/ Колата се счупи в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, което искаше да се вземе, без да подхожда коалиционно и без да цени мнението на по-малкия партньор. Това каза министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

Той заяви, че за част от решенията на правителството коалиционните партньори са разбирали от медиите. „Вие научавахте преди нас какво се е случило, без това да е обсъдено на Коалиционен съвет", подчерта Караджов.

„Има такъв народ" по думите му през цялото време е търсел диалог по всеки един от въпросите. „Почти всяко решение и всяко плащане в моето министерство ставаше, след като го съгласувам с Кирил Петков и Асен Василев. След това обаче те някак не искат да носят отговорност за тези общи решения. Излизат пред медиите и изсипват обвинения", заяви Караджов.

Още през септември 2021 г. Кирил Петков и Асен Василев предлагат на НС да се изплатят 1,3 милиарда лева на фирмите, които сега определят като „крадливи" и като „мафия", посочи Караджов. „Там, в предложеното решение няма нито един механизъм за контрол, нито една междуведомствена комисия, няма парламентарен контрол. Още тогава има един корупционен замисъл в зародиша на „Продължаваме промяната" и те продължават да преследват тези милиарди през цялото време. Сериозни бизнес интереси около върхушката на ПП стоят зад всички фалшиви контролни механизми с цел да контролират на кого да се плаща и по колко да се плаща. Неслучайна е и заповедта на премиера, че през него минават всички плащания на АПИ над 900 000 лева. Според вас това не е ли корупционно?", попита регионалният министър в оставка.

Относно протеста на пътния бранш, Караджов коментира, че това също е резултат от безотговорното поведение на Кирил Петков. „Фирмите се обвяват срещу срока 30 септември, който Петков еднолично заложи в проекта на решение на НС, защото каза: „Ако стане нещо и ние не сме в правителството, нека да ги блокираме. Подкрепям протестиращите в това, че не трябваше да има такива нелепи условия в решението на парламента", каза той.

Според него след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане, което също е по вина на Кирил Петков. „Служебното правителство е в капан и в момента се опитват да прехвърлят от болната глава на здравата глава проблема", коментира Караджов.