Спектакълът „Летящият Бах“ гостува във Варна
Секция: КУЛТУРА
20 Август 2022 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спектакълът „Летящият Бах“ гостува във Варна

/КРОСС/ Спектакълът „Летящият Бах" ще бъде показан във Варна от 20:30 ч. в Летния театър. Гостуването му е част от програма „Интермецо" на Международния фестивал „Варненско лято".

„Летящият Бах" е продукция на световните шампиони по брейк танц „Flying Steps" от Германия, които гостуват за първи път във Варна. Създаден е по идея на оперния режисьор Кристоф Хагел и артистичния директор на компанията Вартан Басил. Представя интерпретация на произведението „Добре темперирано пиано" от Й. С. Бах, в която се обединяват класическа музика, улични танци и съвременни дигитални изкуства. 

Премиерата е през 2010 г. в Берлин и оттогава трупата е гастролирала в повече от 42 държави, показвайки спектакъла пред над един милион зрители. Участниците от „Flying Steps" са четирикратни световни шампиони по брейк и многократно награждавана компания за улични танци, която е основана през 1993 г. от Вартан Басил и Кадир "Амиго" Мемис. Днес екипът ѝ включва повече от 40 професионални танцьори. През 2007 г. основават младежката академия „Flying Steps" в сърцето на Берлин. С повече от 40 учители и над 100 класа тя е най-голямото училище за градски танци в Германия.