„Възраждане“ представи листата си в 9 МИР Кърджали
Секция: ПОЛИТИКА
24 Август 2022 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
  „Възраждане“ представи листата си в 9 МИР Кърджали

/КРОСС/ На пресконференция днес беше представена листата на „Възраждане“ за 9 МИР Кърджали. Кандидатите за народни представители в нея бяха представени от д-р Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“ и от инж. Георги Георгиев – водач на листата на „Възраждане“ в 9 МИР Кърджали  на предстоящите предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат на 2-ри октомври 2022 г. 

Инж. Георги Георгиев беше част от парламентарната група на “Възраждане“ в 47-то Народно събрание, избран от 9 МИР Кърджали. 

Той  е завършил  Химико-технологичен и металургичен университет, гр. София, специалност „Стъкло, керамика и свързващи вещества“. Има  специализация по Технология на неорганичните вещества от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас.  Втори в листата е д-р Венко Вълчев. Завършил е „Хуманитарна медицина“ в Тракийския университет, гр. Стара Загора, работи, като лекар в Ендокринология в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Понастоящем е  председател на  структурата на „Възраждане“  в Кърджали. Трети в листата е Иван Дафинкичов. Той е завършил „Радио и телевизионна техника" в Колеж по телекомуникация и пощи – гр. София. Към момента се реализира професионално в сферата на търговията. Четвърти в листата на „Възраждане“ е  Николина Колева, която е завършила  „Мениджмънт на туризма“ и „Начална педагогика“. Работи, като начален учител в СОУ „Отец Паисий“ – гр. Кърджали. На пето място в листата е Николай Лукаревский. Той е бесарабски българин. В България се занимава със земеделие и животновъдство. Средната възраст на листата е 45 години.