Двама полицаи загинаха в Бургас при тежка катастрофа след преследване на автобус с мигранти
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Август 2022 08:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама полицаи загинаха в Бургас при тежка катастрофа след преследване на автобус с мигранти

/КРОСС/ Тежка катастрофа в Бургас. Около 5 часа тази сутрин автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията. Загинали са двама полицаи, преследвали автобуса с мигранти.

Заради инцидента е затворена голяма част от кръстовището на "Трапезица". Към Бургас пътува и служебният вътрешен министър.

В "Денят започва" заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев заяви, че жертвите на тежкия инцидент са полицаи от ОДМВР - Бургас, които са патрулирали на входа на града.

Преди загиналите да се включат в преследването на автобуса с мигранти, превозното средство не се е подчинило на два опита за спиране от постове на "Гранична полиция". Патрулирашщите полицаи в морския град поели автобуса при влизането му в Бургас и предприели действия за спирането му. При гонка по улиците на града автобусът катастрофира и на място загиват двамата служители на реда.

Няма данни за сериозно пострадали пътници в автобуса. В него са пътували 47 мигранти - мъже, жени и деца, които в момента са на мястото на катастрофата. Тепърва ще се изяснява националността им.

В "Денят започва" заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев изказа съболезнования на семействата на загиналите.