Радомир Чолаков: Стабилно правителство без участието на ГЕРБ е невъзможно
Секция: ПОЛИТИКА
26 Август 2022 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радомир Чолаков: Стабилно правителство без участието на ГЕРБ е невъзможно

/КРОСС/ "ПП направиха неща, които биха били непростими за всяка друга политическа сила, защо продължавате да ги толерирате?". Това заяви пред БНР бившият депутат от гражданската квота в ГЕРБ Радомир Чолаков.

"За нас няма съмнение, че ГЕРБ ще е първа политическа сила след изборите на 2 октомври, защото елементарното сравнение между това, което правителствата на Бойко Борисов са направили, и това, което правителството на Кирил Петков остави, е еднозначно. ... Хаос ли е? Хаос е. Казахме ли, че ще бъде хаос? Казахме. Може ли ГЕРБ да сложи ред в хаоса? Може", коментира той.

По думите му стабилно правителство без участието на ГЕРБ е невъзможно:

"Ако някой иска стабилно редовно правителство, трябва да разговаря с ГЕРБ. Ако не иска да разговаря с ГЕРБ, той работи за служебни правителства".

Чолаков изключи възможността за коалиция на ГЕРБ с ДПС и "Възраждане":

"Не мога да си го представя това".

Радомир Чолаков отказа да коментира листите за предстоящите избори на партията и уточни, че те ще бъдат официално обявени в неделя, 28 август.

"Внесохме сигнал в ДАНС и в МВР, при г-н Бойко Рашков, с информация за това, че са инсталирани посредници и за евентуалните злоупотреби при доставките на газ. След един месец получихме отговор от ДАНС, че е направена проверка и материалите са изпратени по компетентност във ВКП. Преди дни разбрах от интервю на министър Иван Демерджиев, че на министъра на вътрешните работи нашият сигнал изобщо не е бил докладван. Т.е. Бойко Рашков е смачкал сигнала. МВР изобщо не е работил по него".

Според Чолаков "цялата операция на ПП по т.нар. спиране на газа е била план, целящ да се инсталират посредниците":

"Държавата беше вкарана в ситуация да няма друг избор. ... Правителството на Кирил Петков е най-удобното и най-проруското правителство, което някога е имало в България".