Възраждане: Държавата е всеки един от нас. Нужна е незабавна реакция
Секция: ПОЛИТИКА
05 Септември 2022 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Възраждане: Държавата е всеки един от нас. Нужна е незабавна реакция

/КРОСС/ Живущи в с. Богдан и с. Каравелово се обърнаха към кандидатите за народни представители от „Възраждане“ с молба за помощ. За съжаление хората там бедстват вследствие на това, че селата са залети и разрушени от водна стихия. Приливна вълна от  е заляла селото, разрушила къщи, нанесла е огромни щети и е причина за много лични трагедии. Важно е в настоящия момент да се действа бързо и адекватно и да се почисти колкото може повече преди наносите да изсъхнат. Тъй като държавата отново се бави с подкрепата си към бедстващите български граждани, там е важно ние да се обединим и да действаме незабавно, за да им помогнем.  Работата е много, а за да бъде свършена са нужни хора с ръкавици, ботуши, резачки, лопати и кирки. Нужна е и питейна вода. 

Кандидатите за народни представители на „Възраждане“ почистват заедно с доброволците и бедстващите хора от първия възможен момент, в който можеше да се стигне до  с. Богдан и с. Каравелово. Има нужда от още помощ. През страниците си в социалната мрежа  "Фейсбук" от „Възраждане“  призовахме  повече хора да се включат в идните няколко дни. Има огромна маса наноси, която трябва да се изнесе от дворовете на бедстващите, за да може после да влезе техника и да я отстрани от селото.  Всеки, който иска да помага, може да се свърже с Ангел Георгиев на тел: 0885 35 69 57 и да се присъедини към работната група на „Възраждане“, която е на място от първия възможен момент да се стигне до бедстващите села.

"След бедствието в Карловско много хора почнаха да пишат защо никой от кандидатите за депутати не бил отишъл да помага на пострадалите села и хора. Въпреки ехидните подмятания към нас нямах намерение да коментирам какво правим поради една причина - доброто се прави не за да се хвалиш с него. Само че ехидните подмятания са едно, а клеветите друго. Вчера прочетох как Възраждане не помагали на селата, въпреки че били помолени за помощ. Ето защо сега се налага да кажа какво правим - още от първия ден на бедствието нашите хора са на мястото и не са спирали да помагат. Вторият в листата ни в Пловдивска област, Кръстьо Врачев, е и председател на карловската ни организация. Той поведе първите доброволци, наред с още много други българи, разбира се. Водачът на пловдивската ни листа Ангел Георгиев също беше и продължава да е там. И не са само те, с тях са още десетки възрожденци. Те ще са там до момента, в който вече няма да има нужда от тях. Сега обаче чакам да прочета друго - че си правим реклама като ходим да помагаме. Така стоят нещата. Навремето, когато депутатите на МВРО караха добричкия кмет (известен с прякора си Пъпеша) да ме уволнява, мотивът им беше, че трябва да ме махнат, защото като работя добре, си правя реклама и ставам популярен. Живеем в болно общество, много болно. Но лекарство има, и ние ще го дадем на нашите сънародници - Възраждане за България!", напис Костадин Костадинов в социалната мрежа.