Бойко Борисов: Ние сме държава в спирала от дългове
Секция: Коментари
16 Септември 2022 12:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов: Ние сме държава в спирала от дългове

/КРОСС/ „5 моста, четири магистрали, обещаха от „Продължаваме промяната" и какво изпълниха? Те лъгаха народа две години. Ние сме построили един мост, а втори най-вероятно може да има след години. Някога, ако стане връзката „Север- Юг" по АМ „Черно" море тогава ще има мост", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той изтъкна, че вчера държавата ни е задлъжняла с още 5 милиарда в евро.

„Чувам, че още два милиарда и двеста ще се вземат другата седмица. Асен Василев постави капан на служебното правителство и те затова теглят, защото няма пари за пенсии. Кой разумен човек ще повярва на Асен Василев, че в държавата има излишък, като след неговото управление се тегли заем. Вчера пазарите са видели, че България е неплатежоспособна и се лашка по оста на популизма и ни направиха високите лихви", допълни Борисов.

Той бе категоричен, че това е капан за всяко правителство.

„Майка му жална на следващото правителство. Ние сме държава в спирала от дългове, които трябва да се връщат, а инфлацията е чудовищна и вече минава 20 процента", допълни той.

Борисов изтъкна, че по време на управлението си ГЕРБ никога не е допускала да се случаи такова нещо.

„Ние не лъжем и не можем да обещаем нещо. Ако тази политика продължи виждам междубанковия валутен борд да дойде и да почне да управлява финансите. Чух че почват да идват военни делегации, но това е положението. Не съм оптимист за нищо добро, което може да се случи за България. Това което причиниха Кирил и Асен е тежко поправимо години наред с къртовски труд на всички българи", заяви той

Бойко Борисов бе категоричен, че в момента хората, ако имат инстинкт и усет трябва да разберат, че им се е случило нещо много лошо и да поискат от политиците стабилна програма.