Стефан Янев от Благоевград: „Инвестициите в образование ще спасят българската нация“
Секция: Коментари
30 Септември 2022 09:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев от Благоевград: „Инвестициите в образование ще спасят българската нация“

/КРОСС/ „Най-спешната задача пред страната е решаването на демографската криза, за да продължи да съществува българската нация" - каза лидерът на партия „Български възход" Стефан Янев пред симпатизанти в Благоевград. „Това е дългосрочна задача и тя минава през реформа в образователната система от детските градини до университетите. Трябва да върнем нашите национални герои обратно в учебниците, за да можем чрез тях да възпитаваме българска национална принадлежност и да съхраним националната памет. България е държава на 1340 години и е уникална със своя език, история и култура.

Смисъла на държавността е в опазването на националната идентичност чрез развитие на образованието и духовността", допълни още той.Стефан Янев сподели с присъстващите на срещата своите идеи за развитие на страната: „България, а и света, се намира на вододел и сега е времето да решим какво трябва да е нашето бъдеще. Да живеем с инфлация, с войни и да имаме проблеми с продоволствието в известната ни вече либерална система или да се върнем към консервативните ценности като семейство, дом, социална сигурност, национална сигурност.

И още нещо - повече от всякога днес е изключително важно да превърнем България в равноправен играч на европейската сцена и да започнем да водим, вместо да следваме. България може да стане една от най-важните държави за европейския съюз днес. ЕС е създаден и е успешен като съюз на националните държави, поради което отстояването на ценностите на един народ е ключово важно за целия континент".


Лидерът на „Български възход" определи предизборната кампания на партията като успешна. „Многобройните срещи и разговори които проведохме през последния месец ни показаха, че хората имат желание за комуникация с нас, искат да имат представители във властта. Ние търсим и предлагаме решения. Ще проведем конструктивни разговори с всички партии с цел реализация на националните интереси", заяви той. Според него има приоритети в икономическия и социалния сектор, на базата на които може да се състави краткосрочен кабинет и те са - подпомагане и компенсации на бизнеса. „Трябва да стъпим на здрава икономическа основа до следващото лято и тогава да мислим дали искаме нови избори. Защото вот веднага след този е безотговорен."