Гълъб Донев: Предстои да подпишем договор за газова диверсификация между Кюстендил и Жидилово
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Октомври 2022 17:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гълъб Донев: Предстои да подпишем договор за газова диверсификация между Кюстендил и Жидилово

/КРОСС/ Предстои подписване между българския и македонския системен газов администратор за газова диверсификация между Кюстендил и Жидилово. Това обяви българският премиер Гълъб Донев след церемонията по поставяне на началото на изграждането на жп отсечката Куманово - Крива Паланка. По думите му така страната ни ще може да доставя синьо гориво към РСМ.

И още един икономически акцент - за първи път тази година икономическият обмен между двете държави ще доближи 1 милиард евро. Република Северна Македония ще изпрати официално искане за отваряне на официален македонски културен център в Благоевград, съобщи премиерът на страната Димитър Ковачевски.

Отварянето на клуба "Никола Вапцаров" утре в Благоевград бе централна тема при церемонията по поставянето на началото на изграждането жп отсечката, която трябва да свърже България и република Северна Македония в рамките на паневропейския Коридор №8. Премиерът Гълъб Донев заяви, че клубът е иницииран и финансиран от организации с подчертан антиевропейски профил, които не са регистрирани у нас.