Утре ще е предимно слънчево на места може да има слаби валежи
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Ноември 2022 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще е предимно слънчево на места може да има слаби валежи

/КРОСС/ През нощта облачността от северозапад, предимно висока, ще започне да се увеличава, но над по-голямата част от страната ще се задържи ясно. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 8°. Утре ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Вятърът в по-голямата част от страната временно ще се ориентира от изток и ще е слаб. Ще се задържи топло за периода, но дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 19° и 24°, в София - около 20°.

Над планините облачността ще е променлива. Само на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са 17-20°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Източник: НИМХ