Електрическото Volvo EX90 с премиера през следващата седмица
Секция: Автомобили
03 Ноември 2022 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електрическото Volvo EX90 с премиера през следващата седмица

/КРОСС/ Volvo продължава да разкрива частични подробности за изцяло новото си и 100% електрическо пазарно предложение EX90. Електромобилът, който ще предложи възможност за транспортирането на до седем човека, ще бъде представен официално точно след седмица, по време на събитие в Стокхолм.

"Нашият скандинавски подход към дизайна е изключително ясен", споделят от Volvo по отношение на новото EX90. "Този нов флагмански SUV е проектиран да изпълни цел: да бъде елегантен, ефективен напълно електрически семеен автомобил, с по-висок стандарт на безопасност от всеки автомобил Volvo преди него".

"Но както нашите собствени дизайнери и поколения други скандинавски дизайнери са доказали много пъти във времето, практичността и безопасността не трябва да идват на цената на естетиката", допълват от Volvo.

Като доказателство за това, от марката посочват интегрирането в основния дизайн на тавана на LiDar сензор, който е от изключително значение за повишаването на безопасността и за потенциала за автономно управление, който също така е и част от стандартното оборудване на луксозния SUV модел.

В новото видео, от Volvo обръщат внимание и върху аеродинамката на EX90, която е сред най-добрите в сегмента.