Земетресение с магнитуд 4,9 удари Измир, двама ранени
Секция: СВЯТ
04 Ноември 2022 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Земетресение с магнитуд 4,9 удари Измир, двама ранени

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер е регистрирано в турската провинция Измир. Това показва справка на сайта на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Двама души бяха ранени при земетресението, което удари днес западната турска провинция Измир и предизвика паника сред населението, съобщиха официални лица. Кметът на Измир обяви, че няма съобщения за големи материални щети с изключение на срутеното минаре на джамия.

Турската агенция за управление на извънредни ситуации съобщи, че земетресението с магнитуд 4,9 по Рихтер, с епицентър в квартал „Буджа" в Измир, е станало в 3:29 ч. местно време, тази сутрин и е последвано от няколко по-малки вторични труса.

Най-малко двама души бяха ранени, след като скочиха от високо, докато се опитваха да напуснат домовете си в паника, съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу в Туитър.

Земетресението стана няколко дни, след като Измир отбеляза годишнината от земетресението с магнитуд 6,6 по Рихтер, което отне живота на 117 души на 30 октомври 2020 г.