Захарова: В американските биологични лаборатории цари престъпна небрежност
Секция: Русия
10 Ноември 2022 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: В американските биологични лаборатории цари престъпна небрежност

/КРОСС/ Американските учени не се грижат за защитата на биологичните материали в САЩ и други страни, а в техните биологични лаборатории цари престъпна небрежност. Това написа в четвъртък официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

Тя обърна внимание на разследването на американския портал The Intercept, което се отнася до нарушения, извършени в американски вирусологични лаборатории при работа с опасни патогени. Материалът, както отбеляза Захарова, съобщава за стотици сериозни инциденти в американски биологични лаборатории през последните 20 години.

„Ако подобна престъпна небрежност цари в биолабораториите директно на територията на Америка, представете си колко много американски учени не се интересуват от това как са защитени щамовете в други страни. Ако има изтичане, това ще бъде отлична причина да се проведе външно наблюдение (само за научни цели, разбира се), а след това и да се продават лекарства на засегнатото население. Печеливша лотария. Смъртоносна", добави още Захарова.