Ген. Атанас Атанасов: Проблемите в системата на МВР са системни
Секция: Анализи
12 Ноември 2022 14:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ген. Атанас Атанасов: Проблемите в системата на МВР са системни

/КРОСС/ Аз лично смятам и ръководството на партията, която представлявам, че с втория мандат на „Продължаваме промяната" можем да съставим правителство на малцинството с подкрепа от ГЕРБ. Това каза съпредседателят на „Демократична България" Атанас Атанасов в предаването на „Тази събота" по бТВ.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов неистово се стреми да бъде част от реформаторските сили. „Най-добре е той да се отдръпне и да остави партията си. Той освен, че се явява воденичен камък на демокрацията, той се явява и воденичен камък на собствената си партия. България има нужда да се освободи от Бойко Борисов. Този човек, идвайки от българския ъндърграунд от началото на прехода омота българската държава в корупционни схеми, откъдето и да пипнете", коментира Атанасов.

В самата партия според него също има хора, които искат да се освободят от Борисов.

По думите му ГЕРБ трябва да подкрепи кабинет, но без да участва в него.

Той бе категоричен, че ДБ са готови да вземат третия мандат, ако отиде при тях. „Имаме формула, имаме стратегия, знаем как би могло да се създаде мнозинство и правителство. Разбира се, за това нещо трябват много консултации, а може би и някои компромиси. Но не бива да стигаме до третия мандат", добави Атанасов.

Проблемите в системата на МВР са системни. Министър Демерджиев започва много тежка задача с прочистването й, коментира съпредседателят на ДБ. „Никак няма да му е лесно. Той не може да се справи с хората от екипа си и го виждам, че е сам боец на фронта", смята Атанасов.