Директорът на пловдивската полиция: Кметът на Стамболийски е извикан за обяснения и не е арестуван
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Ноември 2022 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Директорът на пловдивската полиция: Кметът на Стамболийски е извикан за обяснения и не е арестуван

/КРОСС/ Няма категорично политически арест. Това коментира пред журналисти старши комисар Васил Костадинов, директор на областната дирекция на МВР в Пловдив, по повод на проверките и снемането на обяснения от кмета на Стамболийски Георги Мараджиев.

По думите му разработката се води повече от шест месеца в отдел "Икономическа полиция". Претърсвания и изземвания са извършени в още две области в страната, отдалечени от Пловдив, допълни Костадинов. По думите му претърсванията са свързани с разследването, а не с Мараджиев.

Вчера служители на "Икономическа полиция" в Пловдив извършваха проверки във фирмата на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев. Той е бил извикан в полицията за обяснения и не е арестуван.

От 13 септември тази година полицията активно работи с Окръжната прокуратура и са провеждани няколкократни съвещания на тази тема, коментира Костадинов. Той бе категоричен, че всички действия са планирани предварително. Образувано е следствено дело, защото тази категория длъжностни лица се разследват по този начин, обясни комисарят. Той уточни, че голяма част от извършените претърсвания и изземвания вчера са станали след предварителни разрешения на Окръжен съд - Пловдив. Работата по случая продължава.