Първа изява на новото ляво обединение
Секция: ПОЛИТИКА
29 Ноември 2022 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първа изява на новото ляво обединение

/КРОСС/ В Националния дворец на културата днес предстои форум за политическо обединение, предварително обявено като нов ляв проект.

Сред поканените са лидерите на партия АБВ, "Изправи се, България", "Движение 21" и други. Един от инициаторите е президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов.

Новата политическа идея стана причина лидерът на социалистите Корнелия Нинова да излезе с призив към поканените партии, сдружения и политици да се върнат в редиците на БСП. Тя обърна внимание, че всички те са напуснали столетницата преди години и сега могат да се завърнат, за да сформират истинско ляво обединение.

В поканата за днешната дискусия проектът е обявен с името "Лява България". В поканата се казва:

"Каним ви на КРЪГЛА МАСА:
„ЛЯВА БЪЛГАРИЯ - идеи, политики, единение"

29 ноември 2022 г., от 14.00 до 17.00 ч.,
София, Национален дворец на културата, Зала 7, 5 ет.

Участие в дискусията ще вземат лидери на леви политически формации и общественици, сред които Костадин Паскалев, Георги Първанов, Румен Петков, Татяна Дончева, Мая Манолова, Георги Кадиев, Симеон Славчев и др.

Поводът за дискусията е фактът, че България след 33 години десен преход е най-бедната, затънала в социална, демографска и здравна кризи държава в Европа. Обществото ни е разделяно от лъжи и неравенства. Лявото е разбито, а БСП е в дълбока криза и с най-ниските изборни резултати в историята си. Време е целта и задачите на Лява България да бъдат формулирани на базата на честна и откровена дискусия, с мисъл за бъдещето на българската нация."