Утре ще е облачно и мъгливо
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Декември 2022 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще е облачно и мъгливо

/КРОСС/ През нощта времето ще е предимно облачно, в равнините и мъгливо. В източните райони все още ще има слаби валежи. Ще е почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София около 2°. Утре ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има на много места над Южна България. По поречието на Дунав мъглата ще е по-трайна и на места ще преръмява. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София около 9°.

В планините ще бъде предимно облачно, на места и мъгливо. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над масивите от Западна България. Ще духа умерен вятър, от запад-югозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около 0°.

По Черноморието ще бъде облачно, на места в сутрешните часове и мъгливо. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.


Източник: НИМХ