Атанас Атанасов: Персонален състав на кабинет не е обсъждан
Секция: ПОЛИТИКА
23 Декември 2022 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Атанасов: Персонален състав на кабинет не е обсъждан

/КРОСС/  В предаването „Още от деня“ по БНТ Атанас Атанасов, каза че иска да поздрави първо българските граничари, защото днес се навършват 135 г. от създаването на тази служба. „Мандатоносител на втория мандат е ПП, мандатът още не е връчен, но заслужават поздравления, за това че вече имат кандидат. Имахме среща с акад. Денков, да обсъждаме приоритетите по програмната декларация, които те имат намерение да внесат и по този начин да търсят подкрепа за правителство на база на приоритетите. Ние имаме определени идеи за подобряване на текста, които сме една част предоставили и ще бъдем конструктивни както винаги“.

В тази декларация не видях текст, свързан с Изборния кодекс и си мисля, че това тежко напрежение, което се създаде около Изборния кодекс и развързването на този възел, изисква по-спокойна обстановка, смята Атанасов.

Държавата има нужда от преодоляване на политическата криза, но има тежко противопоставяне в парламеннта между реставраторските и реформаторските сили и аритметиката изисква да се направи някакъв компромис, допълни Атанасов. „Ние сме готови да подкрепим ПП, както винаги сме заявявали“.