Русия нанася най-масирания ракетен удар по Украйна до сега
Секция: Анализи
29 Декември 2022 11:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия нанася най-масирания ракетен удар по Украйна до сега

/КРОСС/ Руските сили атакуват Украйна от различни посоки с крилати ракети с въздушно и морско базиране от стратегически самолети и кораби, съобщиха от украинските ВВС.

Сутринта на 29 декември, четвъртък, във всички райони на Украйна е обявена въздушна тревога. Както съобщиха от оперативното командване "Юг", в 5:33 часа е обявена въздушна тревога в южните райони. По-късно действието на обявената тревога се разпространи върху всички области, предава УНИАН.

ОК "Юг" съобщи, че руснаците са поставили на бойно дежурство два надводни ракетоносеца в Черно море. 16 ракети "Калибър" са готови за изстрелване. Освен това се наблюдава дейността на стратегическата авиация.

Според говорителя на ОДВ на Одеса Сергей Братчук към ракетите-носители в Черно море е добавена още една подводница. Това е още един плюс четири ракети "Калибър".

Руските сили атакуват Украйна от различни посоки с крилати ракети с въздушно и морско базиране от стратегически самолети и кораби. Това се съобщава в канала в Telegram на командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна.

"След нощна атака на безпилотни самолети-камикадзе, врагът атакува Украйна от различни посоки с крилати ракети с въздушно и морско базиране от стратегически самолети и кораби. Освен това има висока активност на тактическата авиация на окупаторите", съобщават от ВВС.

Информация от 08:00ч. Началникът на Николаевската ОВА Виталий Ким съобщава за първите изстрелвания на руски ракети, те летят в посока Суми.

Ръководителят на ОВА Алексей Кулеба предупреждава за заплахата от ракетен удар по Киевска област.

Алексей Арестович, съветник в канцеларията на президента, съобщава, че Русия планира да изстреля повече от 100 ракети на 29 декември на няколко вълни. "Приближаването на първата към Киев - приблизително в 08:15. Градове източно от Киев - ракетите може да долетят по-рано. ПВО започва да работи по ракетите", написа той.