Балабанов: При президентска република ще има ясно независими власти
Секция: ПОЛИТИКА
24 Януари 2023 07:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Балабанов: При президентска република ще има ясно независими власти

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Станислав Балабанов, каза че парламентарната република вече е изчерпана и това се доказва с всеки изминал ден, затова трябва да проведем този референдум за смяна на модела на държавно управление. „Държавата е изпаднала в една доста тежка конституционна криза. И ние като нормални български граждани търсим по какъв начин да намерим изхода. И да попитаме в крайна сметка българските граждани каква е тяхната воля“.

Ако станем президентска република, най-накрая Народното събрание ще работи самостоятелно и независимо, заяви Балабанов. „При една президентска република ще има ясни и независими власти. Но за да спазим Конституцията, ние умишлено казваме – Велико Народно събрание, което да отвори и да смени Конституцията“.

Ако хората поискат президентска република, този парламент ще се разпусне и ще се свика Велико народно събрание, обясни Балабанов. „В последните няколко месеца на 48 парламент няма нормален български гражданин да не е видял истинските лица на сегашните политически формации“.