Румен Радев: С изграждането на столичното метро българските специалисти доказаха уменията си
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Януари 2023 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев: С изграждането на столичното метро българските специалисти доказаха уменията си

/КРОСС/ С изграждането на метрото в София България доказа, че има специалисти, които могат да планират, ръководят и строят големи инфраструктурни обекти със стратегическо значение. Това заяви президентът Румен Радев на тържественото отбелязване на 25-годишнината от въвеждането в експлоатация на първия участък на метрото в София.

Държавният глава изрази признателност към усилията на всички, които са работили по проектирането и изграждането на метрото, благодарение на което се променя градската среда, свързаността и качеството на живот в столицата. "Този проект стана възможен, защото през тези 25 г. държавните институции и Столичната община работиха в синхрон, независимо от това коя политическа сила е била на власт", заяви Румен Радев.

На церемонията президентът Радев удостои „Метрополитен" ЕАД с почетен знак на държавния глава. Отличието е по повод годишнината, както и за заслугите към изграждането и развитието на инфраструктурен обект от национално значение. Почетния знак получи директорът на „Метрополитен" проф. Стоян Братоев.

Събитието в Централния военен клуб събра хора, допринесли с дейността си за функционирането на метрото от създаването му до днес. Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова отличи проектанти, строители и кадри, работили за изграждането и привеждането му в експлоатация.