Шофьор уби пешеходец в Пловдив и избяга
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Януари 2023 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьор уби пешеходец в Пловдив и избяга

/КРОСС/ Смърт на пътя и бягство от катастрофата. Шофьор на микробус уби пешеходец, карайки на заден ход и избяга. Инцидентът е станал на паркинг в Пловдив. Загиналият е мъж на 59 години. Часове по-късно шофьорът беше открит в Благоевградско.

Според окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христова обвиняемият и негов близък са посетили Пловдив за търговия с картофи. Посещавайки различни адреси след извършване на част от работата при движение на заден ход блъска пешеходец, движещ се по улицата. Малко по-късно той е починал. Окръжна прокуратура е задържала извършителя, който е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за 72 часа. Предстои внасяне на искане за задържане под стража. Поради това, че е избягал от произшествието, му е повдигнато по-тежко обвинение. Установен е и задържан по-късно в района на Гоце Делчев, обясни тя.

По думите ѝ данните сочат, че водачът се е изплашил и затова е избягал. Не е видял пешеходеца първоначално, но не е и проверил за пешеходци и препятствия. Има данни, че е предоставил микробуса на негов близък и е взел автомобил. Бил е наясно, че е издирван. Лицето има дребни криминални прояви далеч във времето и пътни глоби, които са платени и не са значителни. По-тежко наказуемо е бягството от мястото на произшествието - от 3 до 15 години затвор, разкри прокурорът.