Шефът на офталмологията в "Александровска" - жертва на измамна реклама в интернет
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Февруари 2023 13:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на офталмологията в "Александровска" - жертва на измамна реклама в интернет

/КРОСС/ Софийска районна прокуратура (СРП) започна проверка след подаден сигнал за невярна информация, използвана за реклама на хранителна добавка в интернет. Става въпрос за офталмолога проф. Александър Оскар, ръководител на Клиниката по очни болести в УМБАЛ „Александровска", който беше замесен в измислена история със създаване и разпространение на хранителна добавка, претендираща за подобряване на зрението само за 5 дни.

„Отново името ми е замесено с разпространението на подобие на хранителна добавка, за който дори и не съм чувал. Благодаря на г-н Стефан Лесиков, който ме информира за злонамерената кампания в социалните мрежи. Не се доверявайте на продукти с неизвестен произход, защото, освен че няма да помогнат, могат и сериозно да навредят на здравето ви. Вярвайте на медицина, базирана на доказателствата!", написа той преди няколко дни.

„Сигналът е подаден от началника на Клиника по „Очни болести" към УМБАЛ „Александровска". В него се посочва, че името и снимка на гореспоменатия професор са използвани без негово знание за реклама на хранителна добавка за очно здраве, която се продава в онлайн магазин в интернет. На страницата на магазина е публикувано и интервю, за което в сигнала си до СРП, професорът казва, че никога не е давал. По сигнала е образувана преписка, а проверката е възложена на отдел „Киберпрестъпност" при ГДБОП-МВР, обявиха от държавното обвинение.

Това е пореден случай от последните месеци, в който известни родни лекари без тяхно знание се оказаха рекламни лица на „чудодейни" лекарства. По същия начин пострадаха проф. Иво Петров, д-р Александър Симидчиев, д-р Мирослав Ненков, д-р София Ангелова, проф. Сотир Марчев, доц. Ангел Кунчев и др.