Опасно ветровито в събота, с пориви до 90 км/ч
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Февруари 2023 19:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опасно ветровито в събота, с пориви до 90 км/ч

/КРОСС/ През нощта ще преобладава ясно време, с по-значителна облачност над Северна България. Там ще духа до умерен западен вятър, докато на юг ще е почти тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 0° и 5°, по-ниски на места в Югозападна България, в София около 0°. Утре вятърът ще се усили и ще бъде умерен, в Северна България - силен от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над североизточните райони - по-често значителна, но ще е почти без валежи. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°, в София около 15°.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Стара планина, но ще е почти и без валежи. Там и северозападният вятър ще е силен, докато в масивите на юг ще е до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие, но ще е без валежи. Ще духа умерен западен вятър, в северните райони ще е временно силен. Максималните температури ще са 15-17°, температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Източник: НИМХ