Протест срещу разбит път: Село остана без градски транспорт
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Април 2023 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протест срещу разбит път: Село остана без градски транспорт

/КРОСС/ Недоволство срещу петкилометров път - потенциален убиец в Плевенско. Жителите на село Вълчитрън настояват за незабавен ремонт на отсечката, заради състоянието на която автобусните превозвачи вече са закрили линията до общинския и областния център. В селото живеят около 900 души. Те са предимно млади и трудоспособни. съобщи бТВ.

От дете аз пътувам към дома по този път. Той е в това състояние цял живот. Обръщам се към хората да ни помогнат да асфалтираме пътя, а не само да кърпим дупките, каза Нели Велева, жител на село Вълчитрън.

Ученическите автобуси все още минават по този път, но градския транспорт от селото до Плевен вече е спрян.

Кмет съм от 2015 г. По този път ежедневно минават четири училищни автобуса и два автобуса с работещи към област Плевен. Многократно съм подавала сигнали и ми отговарят, че пътят е заложен да бъде ремонтиран в програмата на АПИ 2023-2024. Отговориха още, че ще започнат ремонта през април. Това е поредно писмо и заставам за хората. Пътят е републикански, дупките стават все по-големи и това е предпоставка за пътнотранспортни произшествия, каза кметът на село Вълчитрън Милена Вълчева.

 

***Сн. бТВ