Ивет Горанова: По празници винаги бях на лагер или състезание
Секция: СПОРТ
17 Април 2023 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивет Горанова: По празници винаги бях на лагер или състезание

/КРОСС/ Ивет Горанова влиза в залата по карате във втори клас, а на 21 вече има олимпийско злато от Игрите в Токио. Година по-късно се сбъдва още една мечта - Ивет винаги е мечтала да стане полицай, а днес е инструктор по бойни изкуства в академията на МВР.

„Последните няколко години все съм или на лагер, или на състезание. Почти забравям, че е Великден или друг празник. Трябват и лишения, за да стигнем до успехите. Не съжалявам за това”, сподели олимпийската шампионка в студиото на „На Фокус”.

Тя разказа за любовта си към бойните изкуства. „Не съм знаела, че точно това искам. Стана малко случайно. В моя роден град Долна Митрополия отвориха група по карате, а като дете се записвах на всичко. Исках да пробвам и карате. Една приятелка тренираше и показваше на мен и сестра ми различни хватки”.

Ивет Горанова си спомня и първи си медал. „Беше през 2010 година в Кнежа. Беше обикновен турнир, но когато спечелих златния медал се чувствах като богиня. Бях много горда. Два месеца по-късно станах и национална шампионка. Това за мен вече беше голям успех. Всеки един медал ме караше да давам все повече и повече от себе си”.