Предстоящи събития в страната на 25 април 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
25 Април 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 25 април 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 8.50 часа в северния район на летище Враждебна (ул. "Осма") министър Иван Демерджиев ще даде брифинг преди отпътуването си за Турция.

***

София.

От 10:30 часа в зала "Запад" на Народното събрание ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ ще проведат лидерска среща в търсене на консенсус по темите, засягащи дневния ред на държавата и обществото в контекста на предстоящото връчване на първия проучвателен мандат.

***

София.

От 10:00 часа в Гранд Хотел "Милениум" заместник-министъра на отбраната Теодора Генчовска, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, контраадмирал Кирил Михайлов и адмирал Стюарт Мънч ще открият второто издание на Черноморския форум.

***

София.

От 10:00 часа ще се проведе заседание на КЕВР.

***

София.

От 10:30 часа в БТА Асоциацията на автомобилните производители (ААП) организира на тема: "Предизвикателствата пред мобилността в България. 30 години Асоциация на автомобилните производители".

***

София.

От 11.00 часа в Българската търговско-промишлена палата министър Никола Стоянов ще открие българо-нигерийски бизнес форум с участието на над 40 компании от двете страни.

***

София.

От 11:00 часа в Централен дом на архитекта (ул. "Кракра" №11), Зала 2, Камарата на архитектите в България (КАБ) организира кръгла маса на тема: Проблемите на законодателството в архитектурно-строителния сектор и облекчаване на инвестиционния процес.

***

София.

От 11:00 ч. в The Steps (ул. Братя Миладинови 12) - представяне на доклад с фокус върху SLAPP делата срещу журналисти в България.

***

София.

От 11.00 часа в в партерното фоайе на Софийска опера и балет ще се проведе пресконференция, посветена на премиерата на "Рилският пустинник".

***

София.

От 11:30 часа в хотел "Милениум" ще се проведе брифинг за медиите с участието на заместник-министър Теодора Генчовска, с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и с командира на Военноморските сили на САЩ в Европа и Африка и командващ на Съюзното компонентно командване на НАТО в Неапол адмирал Стюарт Мънч.

***

София.

От 12.00 часа в зала "Средец" на хотел "София Балкан" - церемония по подписване на Меморандум за разбирателство за насърчаване на сътрудничеството между Булгартрансгаз (България), Transgaz (Румъния), FGSZ (Унгария), Eustream (Словакия) и SOCAR (Азербайджан).

***

София.

От 14.00 часа Ръководството на БСП ще даде пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро, на което ще обсъди бюджета, предложен от служебния кабинет.

***

София.

От 17:00 часа в зала Ботаника на Националния природонаучен музей при БАН (НПМ-БАН) откриване на изложбата "Записки по българските орхдеи" с рисунки на Любен Домозетски.

***

Бургас.

От 10.00 до 11.00 часа в пресклуба на БТА в Бургас Бюрото на Европейския парламент в България организира среща с регионалните медии от град Бургас и региона. В брифинга ще вземат участие Теодор Стойчев - ръководител на Бюрото на ЕП в България и Калина Върбанова - пресаташе в Бюрото.

***

Бургас.

От 18.00 часа в Дома на писателя предстои вечер на поезията, посветена на 47 години от смъртта на големия български поет Реджеб Кюпчу.

***

Бургас.

От 18.00 до 20.00 часа във Филиала на Националната художествена академия в Бургас ще се проведе "Вечерен акт".

***

Бургас.

От 18.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека Едвин Сугарев ще представи най-новата си книга "Сърцевина".

***

Добрич.

От 11.30 часа, в Малката заседателна зала на общината с ръководителя на Фондация "Конрад Аденауер" в София - Норберт Бекман-Диркес, Община град Добрич организира брифинг.

***

Силистра.

От 13.00 часа в Главиница Министерството на земеделието организира срещи с производители от сектор "Плодове и зеленчуци", съвместно с областните дирекции "Земеделие".

***

Стара Загора.

От 12.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще бъде открита изложбата "Образът на Дон Кихот през вековете. Издания от фонда на Националната библиотека".

***

Стара Загора.

О 13.30 часа в зала 2 на Общинска администрация ще се състои пресконференция на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и екипа му. По време на събитието ще бъдат обсъдени актуални въпроси.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще се състои концерт на НУМСИ "Христина Морфова".

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Културен център "Стара Загора" ще се състои концертът "Пълнолетие" на Вокална студия "Траяна глас" с ръководител и вокален педагог Лиляна Дойчева.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в зала № 33 на Регионален исторически музей е организирана публичната лекция "Лувийската култура - липсващото звено на Егейската бронзова епоха" на д -р Еберхард Зангер, Швейцария.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в НЧ "Климент Охридски -1858" ще се състои концерт на Общински духов оркестър с диригент Виктор Крумов и солисти - носители на награди от конкурса "Песен от извора" на НЧ "Климент Охридски -1858".