Медведев: "Тихото разделяне" на Украйна е по-добро от членство в НАТО или световна война
Секция: Русия
25 Април 2023 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев: "Тихото разделяне" на Украйна е по-добро от членство в НАТО или световна война

/КРОСС/ „Тихото разделение" на Украйна от Полша и други страни е по-добро от влизането на Киев в НАТО или световна война, каза Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, в реч пред участниците в Маратона на знанието във вторник, съобщават руски медии.

„Подобно тихо разделение е по-добро от Украйна в НАТО или световна война. Алчността и злобата, омразата, амбицията често са по-силни от разума и здравия разум. Да превземем западните райони на Украйна, Полша, нека си го кажем, Унгария и Румъния мечтаят повече от десетилетие", добави още Медведев.

„Има перспектива за ядрена война и тя е много по-лоша от изменението на климата, което човечеството наблюдава от много кратко време", коментира Дмитрий Медведев.

"Спрете да страдате, защото температурата се повиши с един градус през тази и тази година или за такъв и такъв период. Човечеството наблюдава това от много кратко време. Наистина ли ви е грижа за климата до такава степен? Според мен, това е нищо в сравнение с перспективата да бъдеш в епицентъра на експлозия с температура от 5 хиляди келвина, ударна вълна от 350 метра в секунда и налягане от 3 хиляди кг на квадратен метър, с проникваща радиация, т.е. йонизиращо лъчение и електромагнитен импулс, "Уви, да. И расте всеки ден по добре известни причини", обясни Медведев.

„Русия беше въвлечена във войната, тласкайки двете части на един народ", добави Дмитрий Медведев.

"Въпреки че ние не я наричахме. Бяхме наложена война, която по същество е следствие от разпадането на СССР, от една страна. И от друга страна, хибридна форма на гражданска война, в резултат на която различни части от един народ бяха натиснати заедно", допълни Медведев.