Агнешко с 6-степенен качествен контрол от Kaufland за Гергьовден
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Май 2023 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Агнешко с 6-степенен качествен контрол от Kaufland за Гергьовден

/КРОСС/ С шестстепенен контрол на качеството е агнешкото месо, което най-големият ритейлър у нас Kaufland България предлага на своите клиенти за Гергьовден. Месото преминава първото си окачествяване още при приема му в Централния склад на компанията, където експерти по качеството оценяват неговите ключови характеристики. Гарантиран и съобразен с изискванията за съхранение на агнешко месо е температурният режим на логистика от транжорната до свежите витрини на хипермаркетите в цялата страна. На всяка стъпка от веригата на доставка температурата се поддържа между 0 и 4 градуса. На място в хладилните помещения в складовете на магазините се извършва допълнителен контрол върху формата, размера, цвета и визията.

„Когато говорим за свежо месо, включително и за агнешко, контролът при нас започва още преди приема на стоката на рампата. Започваме с документалните съответствия – всичко, което е описано на етикетите, трябва да си отговаря напълно. Изрядни трябва да са и печатите за произход. След документалната проверка следва визуална – такава правим на всяка една палета. Всичко минава през везната, разопаковаме, мерим, снимаме. Задължително гледаме дали е транжирано по правилния начин, и ако не съответства на правилата на Kaufland, просто не достига до магазините. Абсолютно безкомпромисни сме към необходимостта свежото агнешко да бъде розово и без никакъв мирис“, отбелязва специалистът „Качествен контрол на месото“ в Централния склад на Kaufland България – Жанет Стоянова. „Проверката на температурния режим на месото също е изключително важна. Свежото агнешко трябва да е между 0 и 4 градуса. При всяко отклонение нагоре и надолу, не допускаме месото до клиентите ни“, подчертава още тя.

Качественият контрол на свежото месо и риба е ключов приоритет в работата на Kaufland България и през 2022 г. компанията одитира процесите по окачествяване и съхранение в Централния си склад, защитавайки престижния сертификат за качество TÜV AUSTRIA. Той беше издаден именно в удостоверение на това, че дейностите по прием и съхранение на свежи месо и риба в складовата база отговарят на най-високите международни стандарти – безопасност на храните, качество на процесите и контрол на рисковете.

Специално за предстоящия празник, хипермаркетите на веригата предлагат голямо разнообразие от празнични предложения, включително агнешко и дроб сарма на атрактивни цени. В допълнение към тематичните продукти се предлага и подбран асортимент от пресни зеленчуци и плодове с до 40% отстъпка. Специални оферти са подготвени и за притежателите на Kaufland Card, които ще могат да се възползват от допълнителни намаления до 50% на десетки стоки.