Предстоящи събития в страната на 5 май 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
05 Май 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 5 май 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 09:00 часа ще започне Пленарно заседание.

***

София.

ГЕРБ-СДС ще проведе среща с "Възраждане" в парламента - последна среща от сериите от консултации. А по-късно и с ПП-ДБ.

***

София.

От 11.00 часа в Националният военноисторически музей (НВИМ) ще бъде открита изложбата "Българската армия, посветена на 145-ата годишнина от създаването на Българската армия.

***

София.

От 18.00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата ще се състои тържествен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и военните духови оркестри. Входът е свободен.

***

Бургас.

От 18.00 часа в Културен център "Морско казино" ще бъде открита изложбата "Рекламата е душата на търговията" с подзаглавие "Печатната реклама в България през първата половина на ХХ в.".

***

Бургас.

 

От 20.00 до 23.00 часа Моста в Бургас ще светне в синьо в знак на съпричастност с пациентите, които се борят с нелечимата рядка и коварна болест пулмоналната хипертония.

***

Варна.

От 19:30 часа в SENSHI GYM Варна ще се проведе открита тренировка с Владимир Вълев - Питбула и българския боец Теодор Христов, който ще участва в бойната гaлавечер SENSHI 16.

***

Пловдив.

От 19:00 часа в ОТО Event Room в Пловдив ще бъдат връчени Балканските медицински награди за инвестиции в детско здравеопазване.

***

Поморие.

От 10:30 часа пред скулптурната композиция "Свети Георги" - закрилник на град Поморие и символ на победата и храбростта ще се проведе ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя по повод тържествено честване на 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия и празник на град Поморие.

***

Стара Загора.

От 13.30 часа в зала 203 на Община Стара Загора кметът Живко Тодоров ще поздрави републикански шампион и възпитаник на Боксов Клуб "Стара Загора" Неделин Вълчев, а от 14.00 часа ще се срещне и с двамата старозагорски спортисти - Валентин Генчев и Габриел Маринов, представили се достойно по време на Европейското първенство по вдигане на тежести, провело се в столицата на Армения - Ереван.

***

Стара Загора./ с. Хрищени.

От 11.00 часа в селото ще бъде отбелязан Гергьовден с празник, организиран от кметството и НЧ "Стефан Ганчев - 1901".

***

Стара Загора./ с. Богомилово.

От 18.00 часа в селото ще бъде отбелязан Гергьовден с празник, организиран от кметството и НЧ "Иванка Терзиева - 1927".

***

Стара Загора./ с. Арнаутито.

От 19.00 часа в селото ще бъде отбелязан Гергьовден с празник, организиран от кметството и НЧ "Светлина - 1928".

 

***

Хасково.

От 12:00 часа в пешеходната зона до Часовниковата кула Община Хасково дава началото на поредица от фотоизложби, посветени на миналото на града под надслов "Хасково в спомените".