Австрийски град издигна бариери против любителите на селфита
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Май 2023 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Австрийски град издигна бариери против любителите на селфита

/КРОСС/ Властите в градчето Халщат, популярно сред любителите на селфита заради приликата си с фона на филмовата поредица "Замръзналото кралство", са поставили дървени прегради, които закриват алпийската гледка, за да ограничат прекомерния туризъм, предаде АФП.

Малкото селце с едва 750 жители, с неговите наклонени, заснежени дървени къщи и заострена църковна кула, посреща около един милион посетители годишно, преди да настъпи пандемията от Ковид-19 през 2020 г.

За да се пребори с възобновения наплив от туристи, които се тълпят по тесните му улички, селото е реагирало на оплакванията на жителите и миналата седмица е издигнало временни дървени огради, за да закрие частично гледката, съобщи служител на общината.

Бариерите са поставени с надеждата, че тълпи от туристи вече няма да се стичат към едно от най-популярните места за селфита, за да се снимат в живописното алпийско селце, сгушено между извисяващи се планини и искрящо езеро.

Все още не е ясно за колко време ще бъдат оставени дървените бариери.

Решението ще бъде взето въз основа на отзивите от решението, потвърди служителят.

"Единственото нещо, което би помогнало, е мястото за снимки вече да не е място за снимки", заяви кметът Александър Шойц.