Кметът на Несебър: Искаме да затвърдим позициите си на най-посещавана лятна дестинация
Секция: Туризъм
30 Май 2023 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Несебър: Искаме да затвърдим позициите си на най-посещавана лятна дестинация

/КРОСС/  „Усилено тече подготовката на туристическите селища за лято 2023. Искаме да затвърдим позициите си на най-посещавана лятна дестинация. Затова работим и сме амбицирани да реализираме прогнозите за силен летен туристически сезон"- заяви кметът на община Несебър Николай Димитров.

Той и колегата му - кметът на Свети Влас Иван Николов, проведоха открита среща с гражданите на Свети Влас, за да отчетат дейностите за посрещане на туристическия сезон, да разяснят етапите и подготовката за изграждане на инфраструктурата в местност Инцараки, да представят плановете за развитие на населеното място и да разговарят с гражданите по организационни, строителни, административни и други въпроси, касаещи общинските дейности на територията на Св. Влас.

Важна за жителите на Свети Влас тема бе предстоящото изграждане на нов градски парк, ситуиран над стадиона. В него ще се оформи мрежа от панорамни алеи и площадки, водни огледала и зони за отдих.

Към парка са проектирани две игрища - с врати за мини футболни и съответни размери и комбинирано - за баскетбол и волейбол. В същата зона се предвижда и паркинг пространство. Игрищата са процедирани, издадени са разрешения за строеж и са заделени средства за изграждането им. Започва процедура за избор на изпълнител.


Източник: Bgtourism.bg